Bermula musim panas sebagai pengganti

- Jun 06, 2019-

sumber oleh: http://www.newspressnow.com/opinion/editorials/a-summer-starts-as-a-bummer/article_d48d0c36-872f-11e9-9192-23c1b3362bf0.html
Mungkin kita sepatutnya melihatnya datang.

close sprial slide (17)

Dokumen bajet musim bunga, bandar ini menggariskan kebimbangan mengenai infrastruktur taman penuaan, dengan keupayaan untuk mendapatkan bahagian untuk peralatan yang lebih tua menjadi lebih banyak cabaran. Page 177 dokumen kewangan yang agak kering mengambil makna sebenar sepanjang minggu lalu setengah ketika kolam awam St. Joseph kekal tanpa perenang seperti cuaca mula panas.

Musim panas secara rasmi bermula lebih dari dua minggu, tetapi anda boleh memaafkan sesetengah perasaan seolah-olah ia mungkin berbulan-bulan. Jun bermula dengan permulaan yang kasar, dengan kedua-dua kolam bandar ditutup dan taman percikan yang dicadangkan, yang dimasukkan ke dalam Program Peningkatan Modal yang diluluskan oleh pengundi, masih lebih dari setahun di South Side.

Bukan itu sahaja. Bidang medan solekan Taman Warisan sekali lagi terpengaruh oleh air sungai, dan Riverwalk yang popular dapat ditutup selama musim panas. Gelanggang Tenis Noyes, yang menjalani pengubahsuaian yang diperlukan, seolah-olah John McEnroe mengambil sledgehammer ke permukaan bermain.

Mungkin pemuda St. Joseph yang menghadiri sekolah musim panas benar-benar orang pintar. Sekurang-kurangnya mereka mendapat $ 100 jika mereka menyelesaikan kewajipan.

Tidak banyak menyalahkan untuk diserahkan di sini, dengan Alam Alam, merenovasi yang dirancang, paip bocor dan bahagian yang pecah bersekongkol untuk meletakkan peredam pada minggu pertama percutian musim panas bagi mereka yang menikmati tenis, berenang atau berjalan di tepi sungai.

high speed water slide (7)

Keadaan ini menggambarkan kesan penyelenggaraan yang ditangguhkan kepada infrastruktur penuaan, sesuatu yang banyak masalah dengan kemudahan taman seperti dengan jalan dan jambatan. Ia bukan hanya kemudahan yang lebih lama. Pusat Remington Nature, yang cukup baru, sudah memerlukan pembaikan bumbung dan HVAC.

Berita baiknya adalah bahawa Krug Pool ditetapkan untuk dibuka semula tidak lama lagi, walaupun itu tidak berlaku pada hari Rabu, dengan Taman Akuatik mungkin bersedia untuk umum pada hujung minggu. Taman Warisan boleh dibuka semula dalam masa tiga minggu, yang akan tiba masanya untuk kejohanan bola tampar lelaki utama pada bulan Julai.

Pengarah Taman Bandar Chuck Kempf memberitahu Berita-Press SEKARANG bahawa para pegawai sedang merenungkan kos pengurangan kemasukan ke Taman Akuatik, memandangkan gelongsor air dan papan menyelam yang besar tidak akan dibuka sepanjang musim kerana masalah struktur dengan kolam pusingan. Ini kelihatan seperti idea yang baik.

Melangkah ke hadapan, kota tidak dapat berbuat banyak tentang cuaca, tetapi dapat membuat infrastruktur tamannya sebagai prioritas anggaran. Ini sepatutnya menjadi matlamat bersama dengan orang ramai, beberapa di antaranya mungkin mempersoalkan perbelanjaan seperti $ 723,000, dari pinjaman negeri yang berkepentingan rendah, untuk menanam semula pokok apabila terdapat begitu banyak keperluan lain di bandar.

Mungkin bandar ini tidak mempunyai pilihan, dengan keperluan negeri untuk penggantian pokok, tetapi perbelanjaan seperti itu akan melekat pada penduduk yang kotor ketika mereka melihat di sekitar lubang dan kolam awam yang kosong.