Selepas Kelewatan Cuaca, 6 Taman Akan Dapatkan Taman Permainan Baru

- Jun 17, 2019-

sumber oleh http://www.newspressnow.com/news/local_news/after-weather-delays-parks-will-get-new-playgrounds/article_925509b6-8dee-11e9-a902-4b3cb314e33e.html
 

Mary Park, di sebelah selatan Parkway A, adalah salah satu daripada enam taman yang akan melihat struktur permainan baru ini. Pemasangan dijangka bermula pada musim panas ini.

outdoor playground (2)


Taman kejiranan di St Joseph akan melihat taman permainan baru dipasang pada musim panas ini, beberapa oleh kakitangan taman dan mungkin beberapa oleh kontraktor luar.

Pada bulan Mac, Majlis Bandaraya St. Joseph meluluskan pembelian alat permainan taman untuk enam taman kecil di bandar:

Seitz Park - $ 61,749

Rest Square Park - $ 54,426

Hochman Park - $ 69,438

Mary Park - $ 78,017

College Hill Park - $ 76,740

Patee Park - $ 79,987

Peralatan telah dibeli dan kini disimpan dalam storan. Setiap taman permainan dijangka dipasang tahun ini, tetapi ada yang boleh disatukan oleh kumpulan luar.

outdoor playground equipment (8)

Pada asalnya, Jabatan Taman, Rekreasi dan Civic Facilities merancang untuk memasang semua enam taman permainan, tetapi pengarah Chuck Kempf berkata masalah dengan kolam bandar dan sifat-sifat ibu membawa kepada kakitangan yang sibuk.

"Kami berhasrat untuk memulakan pemasangan taman permainan pada bulan Mei dengan kakitangan kami sendiri, tetapi kerana cabaran banjir dan kolam, ia benar-benar menetapkan kami kembali," kata Kempf.

Pada hari Isnin, Majlis Bandaraya St. Joseph akan mengundi sama ada untuk menggunakan $ 74,213 untuk kontrak untuk memasang peralatan di Mary, Rest Square dan Patee Parks.

Jabatan Taman merancang untuk membina taman permainan di tiga taman lain, bermula dengan Seitz Park di South Side.

Kempf berkata setiap taman permainan akan berbeza, dan satu akan mempunyai tema sendiri untuk pergi bersama dengan taman itu.

outdoor playground structure (16)

"Kami cuba memberikan pelbagai, kami fikir penting bahawa anak-anak mempunyai peluang untuk melakukan sesuatu yang berbeza dengan setiap taman yang mereka pergi," kata Kempf. "Patee Park sebenarnya bertemakan untuk kejiranan itu, ia adalah tema kereta api bandar barat. Kami mahu ia bergabung dengan Patee Park, dengan Muzium Pony Express.

Taman yang dilakukan oleh pihak luar dapat dilakukan satu demi satu atau sekaligus bergantung pada kontraktor.