Adakah Terdapat Salah Faham Dalam Proses Pembinaan Taman Air?

- Jul 20, 2020-

Terdapat pelbagai kolam renang di taman air, seperti gelongsor air, kolam air, kolam ombak, sungai melayang, kolam mendayung anak-anak&# 39, dan lain-lain. Terdapat banyak salah faham dalam pembinaan kolam renang, dan ada banyak alasan untuk salah faham ini, termasuk Pengetahuan yang lemah tentang kolam renang, kualiti peralatan rawatan air kolam, strategi perniagaan yang kontroversial dan kekurangan industri yang kuat.


Sekarang mari kita bercakap mengenai salah faham.

1. Peralatan penapisan kolam renang dan sistem paip dilengkapi dengan pam air yang beredar dengan kuasa tinggi.

Konfigurasi pam mesti ditentukan oleh isipadu kolam renang untuk menentukan kekuatannya. Semakin besar pam, semakin baik, tetapi yang paling penting, kerana semakin besar kuasa pam, semakin tinggi kecekapan, dan penggunaan jangka panjang lebih tinggi untuk kos operasi anda. Ukuran dan panjang tiub kolam, ukuran peralatan penapisan kolam dan faktor lain bekerjasama. Sekiranya sistem perpaipan terlalu kecil, rintangan saluran paip terhadap aliran air meningkat ketika air mengalir melalui saluran paip, dan aliran air terbatas. Hasilnya adalah: (1) Oleh kerana sistem saluran paip pada dasarnya tidak dapat memenuhi kapasitas peredaran pam air, tenaga elektrik terbuang dan biaya operasi dinaikkan. (2) Karena penghisapnya terlalu besar, pam tidak dapat menyedut air yang cukup sehingga menyebabkan peronggaan. Sebilangan besar gelembung yang berlaku dalam fenomena ini dapat meningkatkan kebisingan dan, lebih buruk lagi, memendekkan jangka hayat pam.

20180524094107718

2. Harga membina kolam renang serendah mungkin. Hanya peralatan kelas rendah yang dapat mengurangkan kos operasi.

Jelas, semakin rendah harga peralatan taman air, semakin baik. Ini adalah kesalahan yang sangat serius. Seperti kata pepatah, ungkapan" harga dan satu harga" menggambarkan sepenuhnya masalah ini. Apabila harga peralatan taman air sangat berbeza, akan ada masalah dengan kualiti produk. Tidak ada yang akan memberi anda perlindungan, dan sama ada kualiti peralatan taman air mempunyai kesan terhadap keselamatan. Soalan ini memerlukan pemikiran mendalam kita.

13217482_1031098573633533_7304250819539732218_o

Sebagai pelabur taman air, saya sentiasa menantikan tawaran yang murah dan bagus. Namun, sebagai anggota industri ini, tidak ada yang mahu melihat persaingan kejam pengeluar peralatan taman air, dan beberapa syarikat buruk dan masalah lain. Satu perkara yang pasti ialah menjelaskan kepada pengguna apa tahap produk yang berbeza dari segi akibat sebenar, prestasi keselamatan, penjimatan tenaga, kadar pembaikan dan ketahanan, dan memberitahu mereka tentang faedah yang akan mereka bayar pada masa akan datang.

3205f3f5f_8a38c1f8d94c482d9af1df0bf4363588_mv2

Kita memerlukan peralatan taman air yang murah dan baik, tetapi pada masa yang sama kualiti dan keselamatan peralatan taman air lebih penting dan lebih diperlukan.