Branford Hills Park: Taman Permainan Baru Dibuka Sabtu 13 Julai

- Jul 11, 2019-

sumber oleh https://www.zip06.com/news/20190710/branford-hills-park-new-playground-opens-saturday-july-13


Pada hari Sabtu, 13 Julai, Branford Parks and Recreation akan secara rasminya membuka taman bermain luarannya yang baru, dipasang di Branford Hills Park di Jefferson Road. Orang ramai dijemput untuk menghadiri majlis ringkas yang dirancang pada pukul 10 pagi

附图 (2)

Pengarah Taman dan Rekreasi Alex Palluzzi mencatatkan taman permainan baru itu merupakan versi keenam taman permainan auditori dan sensori yang mesra bandar yang akan dipasang, berikutan pemasangan di taman dan sekolah pada tahun-tahun kebelakangan ini termasuk taman permainan yang lebih baru di Stony Creek, Short Beach, Hammer Field, Sekolah India Leher dan Pusat Pembelajaran Awal Branford (dahulu Sekolah Pine Orchard).

Mempunyai ruang terbuka 13 tingkat, Branford Hills Park dibuka secara rasmi pada Oktober 2017, selepas perobohan bekas Sekolah Branford Hills (dibina pada tahun 1955) di tapak pada 2016. Taman ini akan menjadi tuan rumah padang bola sepak irigasi dan kini termasuk sebuah gelanggang bola keranjang yang telah diubahsuai (ditanam semula, dicat semula dan dilengkapi dengan jaring baru) pada tahun 2017.

outdoor playground equipment (8)

Penambahan permainan baru ini menambah dimensi baru ke laman web yang akan menyediakan rekreasi yang boleh diakses untuk anak-anak muda, kata Palluzzi. Ia termasuk ayunan yang boleh dimanfaatkan sebagai sebahagian daripada set ayunan baru, yang juga mempunyai dua anak kecil dan dua buaian kanak-kanak. Ciri utama ialah menara slaid yang mempunyai tiga slaid (slaid curam untuk kanak-kanak yang lebih besar, dan dua slaid yang lebih kecil untuk yang lebih muda), dengan menangkap array dan komponen interaktif lain. Satu peluncur ganda (empat penunggang), dua tempat duduk berputar dan peralatan permainan lain yang menarik juga telah dipasang. 40-kaki dengan ruang permainan 120 kaki juga mempunyai kesan sampingan permukaan tanah permainan "Fibar" yang berdampak rendah.

Taman ini menyediakan ruang permainan awam baru yang boleh diakses oleh penduduk di kawasan bandar yang termasuk gabungan rumah keluarga tunggal dan kompleks kondominium dan apartmen yang besar.

"Ini sudah pasti penduduk yang kurang mendapat liputan," kata Palluzzi.

Taman permainan baru dipasang dengan harga kira-kira $ 75,000, dengan wang yang diperoleh daripada dana khas yang diperoleh daripada program Branford Parks dan Rekreasi, kata Palluzzi.

"Ini cara yang baik untuk meletakkan semula wang itu ke dalam masyarakat," katanya.