Covington Mahu Membantu Menulis Taman & Rekreasi Pelan Induk Jangka Panjang untuk Kemudahan, Program

- Jul 10, 2019-

Sumber oleh https://www.nkytribune.com/2019/07/covington-wants-help-writing-parks-recreation-long-term-master-plan-for-facilities-programs/


Covington Parks & Recreation telah mengupah seorang perunding untuk menolong melakukan pencarian jiwa selama 10 bulan ke depan, dan ia memerlukan bantuan orang ramai.


Kami merancang untuk mengadakan perbualan peringkat 30,000 tentang siapa kami, dan siapa yang perlu kami berkhidmat untuk keluarga Covington, "kata Rosie Santos, Pengurus Taman & Rekreasi. "Kami mahu melihat dengan jelas bagaimana kami mengekalkan, membina dan mengendalikan taman, kolam renang, dan kemudahan lain kami, dan bagaimana kami harus memprogram mereka."

Matlamat, kata Santos, adalah lurus ke hadapan: Covington ingin menghabiskan wangnya dan menyerahkan sumbernya untuk menyediakan aktiviti yang paling sesuai dengan apa yang dikehendaki oleh keluarganya.

hill slide (2)

Menjelang akhir itu, Brandstetter Carroll Inc. - firma arkitek, jurutera dan perancang - akan membantu City menulis pelan induk seluruh bandar yang, dalam masa sebulan, akan mula meminta penduduk terlibat melalui tinjauan dan forum.

Suruhanjaya Bandar mengundi 4-0 pada 24 Jun untuk menyewa Brandstetter Carroll sehingga $ 100,000 untuk kedua-dua menulis pelan itu dan - sebagai projek yang berkaitan - membuat lukisan kejuruteraan terperinci untuk penambahbaikan di Barb Cook Park di Latonia.

Sebaliknya, pelan induk tidak akan menghasilkan lukisan terperinci tetapi strategi.

Semua memberitahu, Covington mempunyai hampir 1,000 ekar kawasan taman dan ruang hijau yang tersebar di lebih 40 taman, taman permainan dan kemudahan yang berbeza, termasuk kira-kira 700 ekar yang membentuk Taman Devou yang luas dan padang golf dan laluan berbasikalnya.

Bandar ini menguruskan kira-kira 30 kemudahan di hampir 200 ekar, termasuk Licking River Greenway & Trails, laluan Riverfront Commons yang sedang dalam pembinaan, Kompleks Sukan Bill Cappel 54 ekar (dengan berlian besbol dan padang bola sepaknya), dua kolam berukuran penuh kolam renang, taman air, dan pelbagai taman permainan yang lebih kecil.

"Beberapa taman ini belum dibangunkan dalam 15 atau 20 tahun," kata Santos. "Kami melihat taman-taman ini dan pada dasarnya kami bertanya, 'Apakah potensi mereka?' "

Santos berkata pelan induk akan menangani pelbagai isu, seperti:

• Banyak penduduk telah menyatakan keinginan untuk taman anjing, kata Santos, tetapi adakah ia dapat dilaksanakan? Dan ke mana ia akan pergi?

• Kaji selidik sebelumnya menyimpulkan bahawa kanak-kanak lebih suka bola keranjang, bola sepak, dan berenang, katanya. Adakah itu masih benar? Jika ya, bagaimanakah City boleh menyampaikan aktiviti-aktiviti tersebut?

• Covington tidak mempunyai pusat rekreasi / aktiviti / pusat komuniti. Apakah bentuk seperti itu? Di manakah ia boleh pergi?

• Beberapa taman permainan di bandar adalah di kawasan yang tidak jelas, dianggap sebagai "limpahan" bintik-bintik semasa hujan lebat dan banjir, dan kurang digunakan. Sekiranya Kota terus membelanjakan wang untuk mengekalkan kawasan tersebut?


mini boomerang water slide (4)


Proses ini

Untuk memulakan proses 10 bulan yang akan menjawab soalan-soalan ini dan lain-lain, City telah menyusun satu jawatankuasa pemandu dan pihak berkepentingan di luar untuk membawa Brandstetter Carroll terkini mengenai kemudahan dan demografi semasa, serta menetapkan visi.

Kumpulan penasihat yang terbentuk sebelum ini akan membantu perunding melibatkan orang ramai, bermula sekitar akhir bulan Julai, kata Santos.

"Kami sudah bermula," katanya. "Kami sedang menubuhkan satu kaji selidik di seluruh bandar, kumpulan fokus, dan forum penglibatan komuniti."

Untuk membayar kerja, Devou Properties Inc. telah menyumbang $ 30,000, dan City telah mengetepikan geran persekutuan untuk selebihnya.


Barb Cook Park

Penambahbaikan di Barb Cook mewakili fasa ketiga jadual pembangunan semula taman yang sedang berjalan yang telah membawa kepada peningkatan di Father Hanses Park di Lewisburg dan pembinaan yang sedang dijalankan di Peaselburg Park.

Santos berkata jadual pembangunan semula akan diteruskan secara serentak di samping penulisan pelan induk, dengan usaha untuk mendapatkan masukan awam mengenai penambahbaikan di Goebel Park yang mewakili fasa keempat.

Ia akan mengambil masa kira-kira enam bulan untuk menjadikan pertunangan awam bernilai setahun di Barb Cook ke dalam lukisan terperinci. Bandar telah mengetepikan wang geran Persekutuan $ 200,000 untuk peralatan pembinaan dan taman permainan untuk Barb Cook, tetapi ia telah memohon secara berasingan untuk dua geran di luar yang boleh membayar untuk beberapa kos tersebut.

sled barrel water slide WWCJDHH (5)