Prospek Pembangunan Syurga Kanak-kanak Tertutup

- Jan 17, 2019-

Seperti yang kita tahu, taman kanak-kanak di dalam bangunan telah berkembang dengan pesat sejak memasuki China. Pada masa kini, dengan pasaran menjadi semakin tepu, taman kanak-kanak di dalam bangunan boleh terus berkembang dan menunjukkan daya hidup, atau modal sukar untuk memasuki perusahaan kecil. Seni Qiyuan adalah analisis mudah untuk anda.


Di beberapa bandar raya pertama dan kedua seperti Beishangguangshen dan Shenzhen, perkembangan taman kanak-kanak di dalamnya lebih awal dan lebih sempurna. Taman kanak-kanak yang mati ini mempunyai ciri-ciri umum, iaitu, kebanyakannya tertumpu di beberapa pusat membeli-belah besar, pasar raya, dan lain-lain. Aliran orang, baik dari segi kuasa perbelanjaan dan keupayaan propaganda, mempunyai kelebihan yang kuat. Pada masa yang sama, sewa di tempat-tempat ini tidak murah, sehingga skala taman pada umumnya sekitar 100-300m2, yang secara amnya dibahagikan kepada tiga bidang: kawasan permainan video, kawasan Shachi dan kawasan Naughty Fort.


Pada masa ini, taman permainan kanak-kanak tertutup di pasaran terlalu tunggal, dan kemudahan hiburan di taman adalah serupa. Kaedah falsafah dan pengurusan perniagaan di taman adalah sama. Jika anda ingin bertahan dalam persekitaran yang sengit, pengendali taman kanak-kanak di dalam rumah mesti mula berinovasi. Kumpulan pengguna sasaran mengembangkan kedudukan yang lebih tepat dan meningkatkan daya saing yang membezakannya dari taman-taman lain.


Sebuah bandar permainan video tunggal bertujuan untuk orang berusia lebih dari 12 tahun, dan taman kanak-kanak tertutup tunggal bertujuan untuk orang yang berusia di bawah 10 tahun. Jika salah satu daripada dua operasi adalah satu, ia pasti akan melemahkan daya saing perniagaan. Jadi, bagaimanakah kita boleh menukar operasi tunggal dan mengekalkan kelebihan keuntungan? Seni Qiyuan percaya bahawa ia perlu mengadaptasi strategi perniagaan gabungan untuk membahagikan tempat menjadi tiga kawasan utama, kawasan nakal kanak-kanak, kawasan mesin permainan kanak-kanak dan kawasan peralatan elektrik kanak-kanak. . Pemasaran yang berpusat di tiga kawasan, yang menumpukan umur pengguna untuk berusia 2-15 tahun, lebih kondusif untuk mengumpul orang, dan lebih mudah untuk beroperasi dan lebih berfaedah daripada model perniagaan tunggal tradisional.