Banjir, Penyelenggaraan Menyelenggara Aktiviti Masa Musim Panas Bandar Raya

- Jun 05, 2019-

sumber oleh http://www.newspressnow.com/news/local_news/flooding-maintenance-hold-up-city-s-summer-time-activities/article_5ac933c0-86df-11e9-b998-43fb733fe877.html

Krug Pool dan Taman Akuatik

Kedua-dua Krug Pool dan Taman Akuatik akan mempunyai pembukaan akhir musim panas ini kerana kedua-dua memerlukan beberapa bahagian untuk digantikan sebelum dibuka kepada orang ramai.


Menurut Chuck Kempf, pengarah Taman, Rekreasi dan Kemudahan Awam, Krug Pool dijangka dibuka Rabu, 5 Jun, selepas pam telah diganti.

pneumatic wave pool (9)

"Mereka mengetatkan beberapa bolt terakhir, dan mereka akan menghidupkan pam," kata Kempf. "Semoga segala-galanya berlaku apabila mereka berbuat demikian. Kami yakin ia akan berlaku, tetapi kami sedikit gugup. Krew akuatik telah meletakkan bahan kimia di dalam air walaupun ia tidak dapat beredar. Oleh itu diharapkan bahawa kami memberi manfaat kepada prosedur permulaan, dan kami akan dapat membuka esok (Rabu). "

Pusat Akuatik memerlukan sedikit perhatian, dengan kebocoran perlu diisi dan kolam memerlukan lapisan lain cat sebelum dibuka untuk musim.

"Sebaik sahaja mereka mendapat produk siap mereka, kami perlu melukisnya kerana kami melukis seluruh kolam itu," kata Kempf. "Jadi, apabila kita selesai, yang mungkin akan berlaku pada Rabu, maka kita boleh mula mengisi dan mungkin mempunyai pembukaan pada hujung minggu."

Kempf berkata jabatan sedang mempertimbangkan untuk menurunkan harga kemasukan untuk Taman Akuatik kerana sebahagian daripada kolam itu masih akan menjadi komisen apabila pusat itu dibuka.

"Kami mungkin melakukan beberapa bayaran yang lebih rendah di Taman Akuatik, kerana keseluruhan kolam tidak akan terbuka, hanya aktiviti kolam dan sungai yang malas. Kami tidak merasa seperti kita mungkin akan mengenakan jumlah penuh di sana. "

Lazy river (3)

Riverwalk, Nature Center

dan taman warisan

The Riverwalk terus menjadi kawasan masalah bagi jabatan taman sebagai laluan berjalan yang popular terus-menerus banjir kapan saja Sungai Missouri mencapai lebih dari 20 kaki.

"The Riverwalk, yang mungkin akan ditutup untuk sepanjang musim panas," kata Kempf. "Anda selalu benci membuat ramalan seperti itu tanpa mengetahui dengan pasti. Tetapi paras sungai yang kita lihat, walaupun melalui bulan Julai - laluan sungai mengambil air lebih rendah daripada apa-apa lagi; ia banjir pada 20 kaki, jadi apa-apa lebih daripada 20 kaki, kita akan dibanjiri di jalan raya. "

Pusat Alam Remington yang terletak di sepanjang Riverwalk, juga mengalami beberapa masalah akibat banjir. Menurut Kempf, tidak ada kerosakan dalaman di tengah, tetapi pada masa ini tiada penghawa dingin di kemudahan itu.

"Kita boleh masuk ke dalam bangunan sekarang dengan berjalan kaki, bukan dengan memanjat, tetapi kotak ke pam haba sumber tanah masih di bawah air, jadi kami menunggu untuk itu kembali supaya kami boleh menghidupkan elektronik. "

Kempf berkata beliau mengharapkan pusat semula jadi dibuka semula pada hujung minggu, tetapi itu selagi sungai itu bekerjasama.

Satu lagi perkara yang menjadi kebimbangan di kawasan itu adalah Taman Warisan, yang dijadualkan menjadi tuan rumah Kejohanan Kebangsaan Fastpitch Lelaki pada bulan Julai. Kempf berkata mereka menggunakan pam yang beroperasi berdekatan dengan Frontier Casino, dan terima kasih kepada beberapa penumpang, mungkin telah menyelamatkan konsesi.

"Kami bergerak semula ke dalam bangunan pada hari bahawa air itu kembali, tetapi kami membungkus bangunan pada masa ini," kata Kempf. "Kami membelanjakan wang itu, $ 5,000, untuk melindungi bangunan untuk menyelamatkan kami daripada menghabiskan lebih banyak wang yang terlibat dalam kerosakan bangunan itu lagi."

Kempf berkata jika sungai membenarkan, kompleks itu perlu dibuka semula dalam tempoh tiga minggu dan berkata jabatan itu akan menangani penggantian taman permainan tidak lama lagi.

"Sebaik sahaja kita dapat mendapatkan beberapa bahan lain dari pinggan kami, kerja banjir dan mendapatkan kolam terbuka, kami mempunyai enam taman permainan baru yang duduk di dalam simpanan yang akan kita mulakan," kata Kempf.