Arah Masa Hadapan Air

- Jan 10, 2019-

"Memandangkan masa lalu, ia perlu dirawat." Inilah pemikiran orang dahulu kala. Dari masa lalu dan pengalaman masa kini, untuk menggali unsur-unsur yang berpandangan ke hadapan dan memahami trend pembangunan masa hadapan, kami dapat memberikan panduan untuk taman hiburan yang sedia ada, dan membimbing penyediaan syurga baru. Dari perspektif pembangunan mampan, digabungkan dengan evolusi bentuk ekonomi baru, penulis menantikan tren masa depan "empat pemodenan" di taman air: polarisasi, data, kecerdasan dan pengguna.

Polarisasi adalah untuk memaksimumkan dan meminimumkan kedudukan pasaran. Beberapa taman air akan dibangunkan untuk resort dengan taman air dan taman-taman tanah. Sebagai contoh, resort Shanghai Disney, yang akan dibuka pada tahun 2016, dan resort pelancongan Gunung Jiulong Zhejiang saya. Kelebihan memaksimumkan terletak pada sokongan rantaian perindustrian matang seperti hotel, restoran, hiburan dan runcit. Pelancong biasanya menghabiskan lebih dari 2 hari dalam perjalanan bercuti. Satu lagi bahagian taman air, pasaran sekitar 1 jam di sekitar kereta, kedudukan lebih tepat, ciri-ciri yang lebih tersendiri, penggalian dalam budaya pelancongan, untuk memenuhi serpihan penduduk sekitarnya untuk memenuhi keperluan hiburan.

Data berdasarkan data pemikiran pemasaran. "Internet ditambah", bagaimana menggunakan data besar dan konsep baru yang lain, yang paling langsung adalah berdasarkan kepada sejumlah besar data yang diperoleh melalui pelbagai saluran, analisis mendalam keperluan pelanggan, untuk memenuhi keperluan strategi pemasaran yang dinyatakan. Melalui pengumpulan data jangka panjang, mengikut keadaan cuaca dan keadaan tempahan, meramalkan jumlah jualan katering di taman, dan memperuntukkan peruntukan kakitangan secara munasabah. Menurut analisa data besar industri dan analisis data yang besar di peringkat kebangsaan, kita boleh menilai perubahan dalam kumpulan pengguna dan memahami idea-idea kepala manusia baru selepas 00, dan memenuhi cabaran baru yang dibawa oleh umur tunggal, kecil dan pertengahan kumpulan pengguna.

Intelektualisasi adalah sambungan lancar antara terminal luar talian dan dalam talian. Dalam satu tangan, kita harus memberi perhatian lebih kepada pembinaan saluran tempahan yang lebih cekap dan selesa. Sebaliknya, kita harus memberi perhatian lebih kepada interaksi dalam talian dan luar talian. Perkongsian keadaan keadaan taman masa nyata, pelancongan simulasi visual dalam talian di taman, dan paparan dalam talian produk taman dapat memberikan rujukan untuk pilihan pelancong. Di sisi lain, membangun terminal pintar, seperti lengan gelang pintar, bebas untuk dipakai kepada pelancong. Semua keperluan boleh dikendalikan, seperti nilai penyimpanan, tempahan, tempahan, panduan taman, dan beratur permainan. Pada akhirnya, ia akan menjadi lebih bijak dari segi pembayaran. Tunai, kad kredit, Alipay, caifutong, dan lihat wajah berus, cap jari, iris dan berus masa depan dalam filem fiksyen sains boleh menjadi kenyataan. Pada masa akan datang, taman air akan mengambil kepuasan pelancong sebagai standard penilaian tertinggi dan bukan media, pengiklanan dan agensi pelancongan.


Penyesuaian adalah perubahan model perniagaan. Transformasi Internet sebenarnya sangat mudah, tetapi lebih mudah dikatakan daripada dilakukan. Perkara yang paling penting adalah mengubah konsep, untuk berfikir pengguna berbanding pemikiran pelanggan. Pengguna mempunyai empat ciri: satu tidak selalu digunakan oleh anda; kedua-duanya adalah untuk menggunakan perkhidmatan atau produk anda dengan kerap; ketiga-tiganya adalah untuk berhubung terus dengan anda, dan keempat adalah untuk berkomunikasi secara tetap dengan anda. Menjadikan pelanggan menjadi pengguna, mengambil taman air sebagai titik tarikan, memandu industri lain dan meneroka nilai komersial yang berpotensi. Sebagai tambahan kepada industri lain, pusat membeli-belah, bandar filem, pusat peranginan, hotel, hartanah, dan sebagainya disepadukan dengan taman air, meningkatkan interaksi dengan pengguna dan meningkatkan keterlambatan penggunaan.

Apakah trend pembangunan? Ia berpotensi untuk mempengaruhi perkembangan masyarakat dalam arah tertentu atau hasil tertentu, cawangan waktu, kemungkinan-kemungkinan, keperluan untuk pembangunan masa depan rakyat, satu-satunya wajah yang positif untuk menghadapinya, untuk menemuinya , untuk mencabar kemungkinan dan menjadi pemenang.

1