Hailey's Wish Holding Benefit To Resurface, Add Equipment To Accessible Playground In Manchester

- Aug 23, 2019-

sumber oleh: https://www.baltimoresun.com/maryland/carroll/news/cc-haileys-wish-manchester-playground-20190822-fgxdnsqwjbhtrndxv7jwb7ioxm-story.html


微信图片_20190823174440


Taman bermain di taman Christmas Tree di Manchester mungkin menjadi yang paling mudah untuk kanak-kanak kurang upaya di Carroll County. Ia mempunyai penglihatan khusus dan buaian dengan kerusi yang disokong tinggi dan juga garis zip khusus.

"Ia sebenarnya berjalan lorong selari dengan garisan zip di mana kanak-kanak berdiri di atas cakera dan menahan," Brigitte Miller, pengasas non-profit Hailey's Wish, yang membantu mengumpulkan wang untuk membina taman permainan. "Bukan sahaja kanak-kanak boleh duduk di tempat duduk baldi dan meluncur melintasi garisan zip, tetapi mereka berpeluang untuk berlumba dengan rakan sebaya mereka, yang merupakan sesuatu yang tidak pernah berlaku."

Ia adalah satu-satunya taman permainan di mana anak perempuan Miller, Hailey, yang menggunakan kerusi roda akibat cerebral palsy dan merupakan inspirasi untuk bukan keuntungan, sebenarnya boleh bermain dengan kebanyakan peralatan, menurut Miller.


Walau bagaimanapun, walaupun taman permainan itu dibina pada tahun 2015, terdapat peningkatan lanjut Miller ingin membawa ke kawasan itu, terutama permukaan getah untuk kawasan permainan.

"Kini mulsa ini, walaupun ia mematuhi ADA, ia sangat pelik untuk menolak kerusi roda di dalamnya," katanya.


Pada hari Jumaat, Hailey's Wish akan mengadakan pengumpulan dana bingo khas di gedung membakar bangunan Bomba Manchester, sebuah malam bingo yang menampilkan beg berjenama oleh Michael Kors, Kate Spade dan lain-lain sebagai hadiah. Pintu dibuka pada pukul 5 petang, permainan bermula pada pukul 7 malam dan tiket $ 20 lebih awal atau $ 25 di pintu, tersedia dengan memanggil 443-277-8058 atau menghantar e-mel kepada mvfdbagbingo@yahoo.com.

Hasilnya akan menuju ke permulaan taman permainan, kata Miller, serta peralatan baru yang boleh diakses, slaid lereng bukit.

"Anda memasukkan slaid di aras tanah dan slaid mengikuti cerun bukit ke bawah," katanya. "Anda masih mendapat pengalaman meluncur turun, tetapi anda tidak perlu memanjat untuk sampai ke slaid itu sendiri."

The Town of Manchester menyokong usaha itu, memandangkan pembinaan awal taman permainan, dengan sumbangan sebanyak $ 10,000, menurut Pengarah Kewangan Manchester Kelly Baldwin.

"Matlamat belanjawan kami untuk peningkatan getah dan peningkatan slaid bukit adalah $ 33,000," kata Miller dalam e-mel. "Kami kini mempunyai kira-kira $ 23,000 dengan pembiayaan dari Hailey's Wish dan Town of Manchester. Oleh itu, kita perlu meningkatkan kira-kira $ 10,000 lebih. "Dengan Hailey menggunakan kerusi roda, Miller berkata, dengan cepat menjadi jelas apabila dia hanya berumur beberapa tahun, perjalanan ke taman permainan bersama dua anaknya yang lain tidak akan adil untuk Hailey. Dengan pengecualian mungkin satu ayunan yang disokong tinggi di sana sini, ada sedikit Hailey yang boleh bermain.

"Masalahnya ialah peralatan khusus ini sangat mahal," kata Miller. "Kerana mengecewakan kerana ia sebagai ibu bapa untuk melihat bahawa tidak ada peralatan permainan kanak-kanak yang menampung kanak-kanak seperti Hailey, saya memahami batasan belanjawan tempatan. Itulah sebabnya kami memutuskan untuk melangkah masuk dan membantu."

Miller mengasaskan Hailey's Wish pada tahun 2006 dan pada tahun 2009, dapat membantu membiayai pembinaan taman permainan yang boleh diakses di Carroll Springs School, di Westminster.

Projek itu mendapat perhatian Town of Manchester, menurut Kelly Baldwin, pengarah kewangan bandar. Bandar ini dapat memperoleh beberapa wang pemberian dan tertarik dengan taman permainan yang boleh diakses.

"Kami menghubungi Brigitte dan berkata, 'kami datang kepada anda untuk memberi nasihat tentang apa yang boleh kami sertakan, apa yang anda ingin lihat, unsur-unsur yang berbeza di taman permainan," kata Baldwin. "Dia adalah aset yang hebat dalam pengertian apa yang boleh dilakukan dan apa yang dia mahu lihat dilakukan."Pekan ini kini gembira dapat menyokong cadangan peningkatan taman itu, kata Baldwin sambil mengetahui bahawa mereka akan digunakan dengan baik dan dihargai oleh masyarakat.

"Pada musim panas kita benar-benar memberi perhatian dan taman itu digunakan dengan sangat banyak oleh penjara dan sebagainya," katanya. "Ia bagus untuk melihatnya."