Cara Lebih Baik Pelan Taman Air

- Apr 09, 2019-

Apabila kita merancang reka bentuk taman air, kita mesti terlebih dahulu memberi perhatian khusus kepada rasionaliti rancangan itu. Kita bukan sahaja mesti menggunakan sepenuhnya tanah itu, tetapi juga perlu memilih secara rasional peralatan berdasarkan keadaan tempatan. Kerana kawasan pelancong yang bermain di taman air adalah terhad, kawasan taman air dapat dimanfaatkan sepenuhnya, dan jika waktu bermain lebih lama, tidak hanya pengambilan pelancong yang rendah, tetapi juga pengendali dapat memperoleh pendapatan yang lebih tinggi. .

image

1. Perhatikan penyelarasan harmonis tema dan alam sekitar, termasuk persekitaran manusia dan persekitaran ekologi. Ini bukan sahaja dapat merefleksikan pandangan unik peranti itu sendiri, tetapi juga menambah elemen landskap seni bina dan landskap air, dan menyatakan tema dan gaya tema melalui pembungkusan seni persekitaran yang elegan dan selesa, terutama dalam butiran halus.

2. Tema ini juga perlu jelas, terutamanya sifat projek perancangan taman air dan tema idea itu. Apa yang pengguna mahu pergi ke taman air adalah untuk dapat mengalami dan merasa secara peribadi.

3. Pembahagian tenaga kerja juga harus jelas pada bidang fungsional, kerana ia tidak hanya memerlukan sains dan perlindungan alam sekitar, tetapi juga Dari segi fungsi, perlu ditetapkan secara teratur. Ini akan membolehkan pelawat untuk sepenuhnya merenung dan bersenang-senang di dalamnya dan menarik lebih banyak lagi. Pelancong berpengalaman. Kawasan berfungsi terutamanya dibahagikan kepada bahagian berikut:

Kawasan hiburan kanak-kanak

Sebagai pengguna utama taman air, kanak-kanak harus menubuhkan kawasan hiburan kanak-kanak. Kemudahan di kawasan hiburan kanak-kanak harus didasarkan pada kolam renang ringan, slaid air, dan rumah air, dan harus dilengkapi dengan peralatan membuat gelombang untuk menggerakkan semangat anak-anak untuk bermain dengan air.

image

Kawasan riadah dewasa

Ibu bapa mesti menemani kanak-kanak untuk mengambil bahagian dalam permainan, dengan mengambil kira ciri-ciri orang dewasa yang bermain air, adalah disyorkan untuk merancang kawasan riadah dewasa khusus. Kemudahan untuk kawasan lapang dewasa terutama termasuk kolam renang, lebih banyak slaid air merangsang, kolam gelombang, dan rumah air laut. Ibu bapa dan rakan-rakan dapat menikmati masa musim panas ini sambil menjaga anak-anak mereka.

image

 

Kawasan rehat yang selesa

Sama ada ibu bapa atau kanak-kanak letih dan ingin berehat untuk sementara waktu, kawasan rehat yang selesa dan bersih sangat penting. Ibu-ibu dan bapa panas yang bergaya ini pasti menggunakan pelbagai minuman sejuk dan makanan ringan semasa rehat mereka. Perbelanjaan sampingan ini seolah-olah tidak mencolok, tetapi pengiraan berhati-hati terhadap semua jenis keuntungan hanya paling jelas bagi pelabur.

image

4. Dalam penetapan projek, ia mesti memiliki ciri unik dan novelnya sendiri. Ia juga memerlukan pereka untuk menjalankan penyelidikan dan analisis terhadap keperluan dan perasaan pengguna. Terutama apabila menubuhkan peralatan hiburan dan projek pelbagai fungsi, mereka perlu tergolong dalam industri yang sama. Sorotan uniknya sendiri akan meningkatkan daya saing perniagaan dan membolehkan pelawat berasa gembira dalam semua aspek.

Sekiranya anda juga ingin melabur dalam pembinaan taman air dan taman tema, maka anda tidak perlu ketinggalan. WenWen menyediakan anda dengan pelbagai perkhidmatan dari kajian kemungkinan, perancangan, perancangan, reka bentuk, pemasangan dan panduan operasi. Banyak projek pendaratan yang berjaya kami pasti akan membawa keuntungan yang lebih besar kepada perniagaan anda. WenWen Sports mengalu-alukan anda untuk mendapatkan perundingan dan kerjasama.

image