Bagaimana Untuk Memilih Bahan Peralatan Taman Permainan?

- Jan 09, 2019-

Bahan plastik: Ia mempunyai kelebihan bahawa kanak-kanak kurang cenderung mengalami kecederaan ketika menggunakannya. Pada masa yang sama, warna alat permainan taman plastik yang kaya akan menjadikan kanak-kanak lebih menarik. Bahan kayu: kelebihannya adalah semula jadi dan bukan toksik. Bahan mentah yang murah, dan boleh dipasang secara fleksibel mengikut keperluan peralatan permainan kanak-kanak. Kelemahannya ialah kehidupan lebih pendek daripada bahan lain seperti logam; bahan getah: ia mempunyai kelebihan keplastikan yang kuat, boleh dibentuk menjadi pelbagai kemudahan, kaya dengan warna, sudut bulat dapat dibulatkan sesuai dengan keperluan peralatan bermain. Pada masa yang sama, keburukan termasuk tidak mudah dikitar semula, mudah degumming atau pudar, dan sebagainya; bahan logam: bahan logam biasa adalah lembaran tergalvani, keluli tahan karat.

Kelebihannya kukuh dan tahan lama, permukaannya boleh dicap atau matte slip-bukti, dan peralatan taman permainan mudah dipasang. Kelemahan Jika pemprosesan tidak baik, akan ada tepi dan sudut yang keras, yang akan menyebabkan kemudaratan kepada keselamatan kanak-kanak.

Peralatan taman permainan digunakan oleh kanak-kanak, jadi anda harus memberi perhatian khusus kepada isu keselamatan apabila memilih bahan, serta isu keselamatan semasa operasi. Peralatan keselamatan untuk peralatan permainan harus dilengkapi sepenuhnya.