Cara Menguruskan Taman Air dengan Berkesan

- Jul 09, 2020-


1. Menetapkan tanda jenama yang tersendiri.

Sama seperti komoditi, jika anda ingin menarik perhatian pelanggan, anda mesti memberinya alasan kukuh untuk membelinya. Beli dan biarkan mereka merasakan bahawa&tidak; membeli tidak boleh' boleh, anda juga boleh' t." Cuba jadikan minat jenama anda lebih GG; membunuh GG;; kerana hanya dengan cara ini, anda dapat&"; membunuh cara berdarah" GG; dalam tentera.

478f1e59-5332-4996-b55c-77d9d5bffad3

2. Buat tema yang unik.

Bangunan projek taman air, kemudahan taman air, lanskap, sistem tanda panduan, persembahan, acara, kostum, barang dagangan, dan lain-lain, semuanya perlu berkaitan dengan tema yang akan disampaikan, semua elemen untuk melayani tema. Sebagai contoh, Hengdian Film and Television City Dream Valley Water World, dengan tema budaya filem dan televisyen, budaya filem dan televisyen dan projek permainan hulu air, tema projek ini diletakkan di Bandar Air Sungai Nil (Spirit of Legends) . Untuk menunjukkan tema dalam semua aspek, proyek ini menggabungkan pemandangan Sungai Nil dengan cerita dan pemandangan dalam "Roh Hantu" dalam gaya lanskap dan seni bina, dan mengekspresikan tema tersebut melalui seni bina Mesir kuno yang megah dan megah. Di samping itu, dalam perencanaan projek taman air, ini juga sesuai untuk keadaan setempat, memanfaatkan sepenuhnya kawasan asal dan bangunan lama, rumah, dan kolam untuk kemasan budaya tema.


3. Inovasi berdasarkan masa.

Pahami dinamika pelancong' keperluan, memahami kepuasan pelancong dan elemen penilaian nilai pada waktunya, dan mencari titik utama inovasi dan pembangunan. Taman air harus memahami perubahan dinamik para pelancong' permintaan mengikut analisis maklumat yang relevan, untuk membuat inovasi produk, mengemas kini peralatan taman air, dan memenangkan harga lawatan pelanggan.

022


4. Pengurusan yang munasabah.

Pengurusan taman air dapat diletakkan dalam dua cara penting.

1). Bagaimanapun, untuk menang dengan perkhidmatan, melindungi keselamatan pelancong adalah yang paling penting. Semasa musim percutian, kerana kesesakan yang disebabkan oleh peningkatan lalu lintas penumpang, kakitangan dapat mengambil langkah-langkah seperti menyekat jumlah orang yang memasuki taman dan memindahkan pelancong untuk memastikan keselamatan pelancong agar dapat memastikan bahawa pelancong menikmati standard perkhidmatan yang mereka layak. Di beberapa taman yang mendebarkan dan menarik, terdapat kemudahan rekreasi air berskala besar, petua keselamatan yang relevan, dan layanan khas disediakan untuk pelancong dengan keperluan khas.

2). Harga yang fleksibel.

Strategi harga taman air umumnya merangkumi tambang tunggal, kualiti tinggi dan harga tinggi, strategi multi-tiket rendah dan strategi kos rendah. Tambang tunggal adalah strategi harga yang biasa digunakan di taman tema di mana kemudahan dan perkhidmatan kurang dan aktiviti agak mudah. Untuk taman air bertema pelaburan tinggi, komprehensif, berteknologi tinggi, strategi berkualiti tinggi dan harga tinggi biasanya digunakan; strategi pelbagai perkhidmatan tiket rendah adalah taman tema komprehensif masa depan. Trend harga, yang menekankan bahawa taman tema harus menarik pengunjung dengan tiket rendah dan meningkatkan keuntungan dengan perkhidmatan yang berkaitan; strategi murah sesuai untuk taman tema berhampiran pusat peranginan.

Good-water-gun-toy-for-amusement-park (1)

5. Promosi pemasaran yang terancang.

Pemasaran taman air dibelanjakan untuk media tradisional seperti televisyen, radio, surat kabar, dan paparan tingkap, ditambah dengan kaedah pemasaran yang pelbagai. Sebagai contoh, Taman Air Changlong telah mendapat banyak hasil yang baik dengan menyiarkan iklan untuk permainan ibu bapa-anak di media TV kereta bawah tanah; menggunakan Internet untuk mewujudkan laman web taman air, menggunakan budaya korporat sebagai alat propaganda komersial; dan syarikat jenama dengan pengaruh budaya tinggi Promosi dan aktiviti bersama ... Strategi pemasaran yang pelbagai bukan sahaja dapat meningkatkan penglihatan taman air, tetapi juga membawa banyak pelanggan dan wang.