Cara Melindungi Kaedah Keselamatan Peralatan Taman Air

- Apr 08, 2019-

Prospek taman air sangat mengesankan. Semakin ramai orang melabur dalam bangunan taman air, dan persaingan semakin meningkat. Dalam kes ini, adalah perlu untuk menjamin keselamatan langkah-langkah peralatan taman air untuk menjamin pengalaman para pelancong. Bagaimana untuk melindungi keselamatan langkah-langkah peralatan taman air?

BG-3

Langkah berjaga-jaga untuk kemudahan taman air:

 

Pertama, kemudahan perkhidmatan, bilik persalinan, ruang makan, kawasan penerimaan, pejabat dan peralatan di kawasan ini harus diuruskan dengan selamat.

 

Kedua, lantai, tempat berehat di taman, perancangan jalan dan penamat, peralatan di persekitaran ini mesti diseragamkan untuk pengurusan keselamatan.

Ketiga, pemurnian kitar air, saliran, pemasangan sistem kuasa dalam tiga aspek dijamin tidak boleh digunakan.

BG-10

Langkah keselamatan untuk peralatan taman air:

Di dalam tiga aspek pengurusan keselamatan di atas, ia juga perlu menjalankan pemeriksaan dan penyelenggaraan peralatan di taman air, mengelakkan kemalangan, mengelakkan kemalangan dan mengancam keselamatan diri. Perkara yang paling penting mengenai langkah-langkah keselamatan peralatan taman air adalah untuk memeriksa peralatan secara berkala dan memeriksa apa?

 

Pertama: Periksa sama ada langkah-langkah perlindungan angin kelengkapan taman air tidak rosak;

Kedua: Periksa sama ada kain gelongsor dan kain memanjat slaid air kembung tidak tersurat atau retak. Sekiranya ini berlaku, ia perlu ditangani dengan segera.

Ketiga: Periksa apakah bantal kolam dan air slaid disambung dengan baik atau jika tidak ada masalah pada sambungan;

BG-43

Keempat: Periksa sama ada slaid air dipakai atau tidak, dan apakah terdapat retakan pada jalur pelekat. Fenomena ini akan memendekkan hayat perkhidmatan slaid air, dan kemalangan mungkin berlaku.

 

Kelima: Sama ada litar peralatan taman air adalah biasa, kuasa haruslah ketat, dan penggunaan tidak sengaja peralatan dapat menyebabkan penggunaan peralatan yang tidak benar, yang secara serius membahayakan keselamatan wisatawan.

 

Keenam: Setiap hari, kualiti air taman air harus diperlakukan dan dikendalikan dengan ketat mengikut piawaian, memberikan pengunjung suasana yang bersih dan selamat untuk meningkatkan pengalaman pelawat.

 

Guangzhou Wenwen Sports Equipment Co., Ltd. adalah sebuah perusahaan peralatan air hiburan yang mengintegrasikan R & D, produksi, penjualan dan servis. Ia adalah pembekal utama dan pengilang peralatan hiburan air di China.

BG-33