Penyelenggaraan Peralatan Taman Permainan

- Jan 17, 2019-

1, bahagian plastik dan serat kaca, boleh dicairkan dengan air sabun, serbuk pembasmian kuman pembasmian, serbuk pemutihan, dan lain-lain, kemudian gosok dengan kain lembut atau berus lembut, kemudian bilas dengan air, kering dengan kain pembersih atau kering, dan akhirnya menyemburkan 84 pembasmian kuman desinfektan.

2, bahagian span lembut boleh dibasuh dengan kain lembut yang dicelupkan dalam air sabun, atau diletakkan di bawah sinar matahari untuk pendedahan dan pembasmian kuman.

3, bahagian-bahagian kayu yang tahan haba, tahan haba dan tidak mekar boleh dibasuh dengan air sabun dan dikeringkan, kemudian disembur dengan 84 pembasmi kuman.

4. Jika bahagian logam diperlukan untuk karat, gunakan berus untuk mengeluarkan karat dan lap dengan kain kering. Setelah terdedah kepada cahaya matahari, gunakan semburan tiga kad berwarna dari cat semburan hingga ke jarak kira-kira 20 cm dan semburkan sekali. Semprot sekali lagi, memainkan peranan pelindung, basuh, kering, dan sembuh selepas cat benar-benar kering.

5. Apabila bahagian-bahagian elektrik litar yang nakal sebahagiannya dibersihkan, pertama sekali, pastikan kuasa dipotong, dan penyiraman adalah dilarang. Secara amnya, ia digosok dengan kain lembap, dan kemudian disambungkan ke bekalan kuasa selepas pengeringan.

6. Semua peralatan hiburan, slaid terbuka dan paip gerudi sepatutnya tidak mempunyai air terkumpul selepas hari hujan. Jika ya, lubang dengan diameter 4 mm harus digunakan pada titik terendah.

7. Jika ia adalah bilik aktiviti dalaman, lantai, dinding, dan lain-lain, pembasmian kuman oleh radiasi ultraviolet setiap hari, di dalam rumah perlu diudarakan dengan kerap, dan disucikan seminggu sekali dengan semburan hidrogen peroksida.

8. Pada masa yang sama disinfeksi, adalah perlu untuk memeriksa sama ada bahagian sambungan adalah teguh, logam sering bergerak bahagian sambungan untuk mengisi minyak, perkakas elektrik litar dan bahagian biasa tidak rosak.