Pusat Nisonger Negeri Ohio Menyelesaikan Pembinaan Semula Rumah Permainan

- Sep 04, 2019-

sumber oleh: https://www.dispatch.com/news/20190902/ohio-states-nisonger-center-completes-playground-relocation-constructionElle Scheid melancarkan pukulannya ke pinggir padang rumput hijau tiruan yang baru diletakkan di pusat permainan di Nisonger Center, Ohio State University.


Anak kecil itu berhenti sekejap sebelum menolak ke permukaan baru. Sejumlah 2, 3 dan 4 tahun kebolehan fizikal berbeza menyertai Scheid di luar untuk menguji taman permainan yang baru diubahsuai.


"Permainan luar adalah satu perkara yang besar untuk pembelajaran awal," kata Katie Walton, pengarah Program Pembelajaran Awal Pusat Nisonger. "Bukan sahaja kita bekerja dengan kemahiran motor kasar, tetapi kita bekerja dengan kemahiran sosial, bergiliran turun ke slaid."


Pusat Nisonger, program interdisipliner OSU, adalah sebahagian dari rangkaian 67 Pusat Kecemerlangan Pembangunan Kecacatan Pembangunan Pusat, menyediakan penjagaan, pendidikan dan penyelidikan untuk orang kurang upaya dan keluarga mereka.

微信图片_20190904145236


Taman permainan adalah sumber untuk Program Pembelajaran Awal Pusat, yang menawarkan penjagaan harian sepenuh masa kepada anak-anak 6 minggu hingga 5 tahun. Program ini menghidangkan kira-kira 75 kanak-kanak. Kira-kira sepertiga mempunyai kelewatan atau perkembangan kelewatan; selebihnya adalah "tipikal" atau mempunyai perkembangan normal.


"Model ini adalah mengenai kemasukan," kata Marc Tassé, pengarah Pusat Nisonger dan profesor OSU dalam psikologi dan psikiatri. "Kebanyakan anak-anak yang kami berkhidmat adalah tipikal. Peralatan universal memberi manfaat kepada semua kanak-kanak. "


Pada tahun 2015, Pusat Nisonger membina taman permainan baru yang boleh diakses secara universal, meraikan pembukaannya pada musim bunga berikut. Tetapi kerana pembinaan berdekatan di Cannon Drive, sebahagian daripada taman permainan yang berada di sudut barat daya pusat perlu dipindahkan.


微信图片_20190904145438


Peralatan dari bahagian itu di taman permainan, yang direka untuk bayi dan kanak-kanak kecil, dipindahkan melalui projek terbaru ini ke sudut tenggara bangunan, bersebelahan separuh lagi taman permainan asal yang dimaksudkan untuk kanak-kanak yang lebih tua dalam program Pembelajaran Awal.


Projek ini bermula pada awal bulan Ogos dan selesai hari Jumaat "untuk semua maksud dan maksud," kata Tamara Hager, pegawai fiskal Pusat Nisonger dan pengurus jangkauan dan penglibatan. Melengkapkan beberapa item senarai punch dan mengeluarkan pagar sementara akan berlaku pada hari Selasa.


"Kanak-kanak telah benar-benar terpaku pada pagar, menonton orang-orang ini bekerja," kata Hager.


Peralatan yang sebelum ini ditempatkan di taman permainan sedang digunakan semula; satu-satunya tambahan adalah lapisan bernafas, rumput tiruan antimikrob, meliputi kira-kira separuh daripada taman permainan di bawah peralatan yang dipindahkan. Kos projek itu adalah sekitar $ 110,000, menurut Eileen Scahill, jurubicara Pusat Perubatan Wexner OSU.

outdoor playground (8)

Bagi kanak-kanak dalam pembelajaran terapi fizikal untuk berjalan atau berlari, permukaan baru - yang boleh diakses untuk kerusi roda atau menggunakan pejalan kaki - membolehkan ahli terapi menggunakan sepenuhnya ruang tersebut, kata Walton, yang juga penolong profesor OSU dalam psikologi dan psikiatri.


Dan kerana kegembiraan yang dibawa oleh taman permainan, kanak-kanak lebih bermotivasi, katanya."Pembelajaran tidak hanya berlaku di dalam bilik darjah, duduk di meja, mendengar guru," kata Walton. "Ia berlaku dengan bermain aktif, melalui penerokaan, dengan mencuba sesuatu di alam sekitar."