Arahan operasi dan peraturan slaid air

- Sep 18, 2020-


Arahan dan notis operasi

1. Dua – tiga pekerja perlu berada dalam kedudukan di pintu masuk dan keluar dari gelongsor air. Pemain hanya dibenarkan meluntur selepas kakitangan (di pintu masuk) menerima isyarat daripada kakitangan (di pintu keluar). Kakitangan (di pintu masuk) bertanggungjawab untuk memimpin pemain untuk meluntur, kakitangan (di pintu keluar) bertanggungjawab untuk memimpin pemain meninggalkan kolam renang ASAP.

2. Mesti ada banyak masa dan jarak antara setiap pemain untuk mengelakkan kemalangan. Biasanya, pemain kedua hanya dibenarkan meluncur selepas pemain pertama meninggalkan gelongsor air.

3. Kaedah glide : Badan

4. Glide down postur: Baring di pintu masuk slaid slaid, tangan di kepala anda, lengan salib menutup bahu. Kaki anda harus menyahinda atau menyeberang secara semulajadi.

5. Glide ke bawah arah: meletakkan kaki anda ke bawah terlebih dahulu, dilarang terbalik.

Ia perlu untuk menghantar gambar panduan kedudukan gliding dan tips peraturan di pintu masuk gelongsor air.

6. Semasa tempoh gila pemain, kakitangan dilarang meninggalkan jawatan bertugas, di samping itu, kakitangan perlu memberi perhatian untuk mematuhi status pemain, kecemasan ditutup sekiranya berlaku sebarang perkara yang tidak normal berlaku.

7. Peralatan adalah larangan untuk digunakan semasa keadaan cuaca thunder, hujan lebat, kabus berat, angin kencang yang tinggi (kelajuan udara>15m/s)

8. Pada masa penutupan, kakitangan harus memastikan tidak ada pemain dalam slaid air dan semua kuasa dimatikan sebelum meninggalkan.

f9b_hersheypark_11_0524_dg

Arahan Keselamatan

1. Adalah dilarang untuk mengubah sebarang kedudukan semasa gila.

2. Setiap kali hanya membenarkan satu pemain kumpulan (Maksimum 2 orang, 1 orang / cara slaid) untuk meluncur ke bawah. Kumpulan kedua hanya dibenarkan meluncur selepas pemain kumpulan First sudah meninggalkan cara slaid. Memastikan setiap cara slaid adalah satu orang sahaja.

3. Ikut arahan kakitangan tapak

SuperLOOP_SkyBOX_GWL-Niagara-Falls-6-e1508875173524

 Peraturan dan Peraturan Pemain

1. Kaedah glide cara slaid ini adalah glide badan

2. Berikutan arahan kakitangan yang bekerja dan melunaskan satu persatu.

3. Tolong jangan pakai cermin mata, jam tangan, barang kemas dan sebagainya. Atau pakai T-najis ke dalam cara slaid.

4. Wanita hamil atau haid dan Pemain yang mempunyai spondylosis serviks , spondylotomy, spondylosis lumbar, penyakit jantung, tekanan darah tinggi, acrophobia , Vertigo, Penahanan Kulit atau alahan dan penyakit berjangkit tidak dibenarkan menggunakan peralatan.

5. Berat pemain, ketinggian dan umur harus mengikut peraturan dan dilarang untuk mengubah peraturan ini.

50kg≤weight≤90kg,1.4 juta ≤≤2.0m,12years ≤ umur≤60years tua

6. Glide down postur: Baring di pintu masuk shute gelongsor, tangan di kepala anda, lengan salib menutup bahu. Kaki anda harus menyahinda atau menyeberang secara semulajadi.

7. Ia diperlukan untuk mengikuti peraturan glide down postur. Semasa tempoh gliding down , dilarang untuk berdiri atau berubah kepada glide lain menimbulkan

8. Untuk keselamatan, pemain hendaklah meninggalkan kolam renang ASAP selepas meluntur ke kolam renang.

9. Pemain mesti memakai sut renang dan mengamalkan kaedah glide badan

 racer-slide41582980894 (1)