Paus John Paul II Kawasan Tertutup Tertutup Daripada Pengubahsuaian

- Sep 06, 2019-

sumber oleh: https: //www.dotnews.com/2019/pope-john-paul-ii-play-area-closed-ahead-renovation
Taman permainan seperti yang dilihat pada hari Selasa.


Jabatan Pemuliharaan dan Rekreasi (DCR) menutup sebuah taman permainan di dalam Taman Paus John Paul II di Neponset kerana ia bersedia untuk memulakan kerja memodenkan kawasan permainan. Selebihnya taman seluas 72 ekar ini akan terbuka kepada orang awam manakala kawasan kecil yang mengandungi taman permainan kanak-kanak masih dipagar.


Taman permainan akan ditutup kerana kerja penyediaan tapak, termasuk pembinaan pagar di sekitar taman dengan menjangkakan pembongkaran kemudahan semasa dan pembinaan taman permainan baru. Perobohan taman permainan akan diteruskan melalui kejatuhan 2019, dengan pembinaan siap untuk bermula pada musim bunga tahun 2020.


Olivia Dorrance, jurucakap agensi negeri, berkata bahawa DCR adalah "bekerja untuk melengkapkan reka bentuk konseptual taman permainan baru yang akan menyediakan penduduk dan pelawat dari pelbagai peringkat umur dan aksesibiliti meningkatkan peluang rekreasi luar."

微信图片_20190906104342

DCR akan memudahkan mesyuarat awam yang dijangka berlaku pada minggu-minggu akan datang untuk membentangkan rancangan reka bentuk awal dan dijangka

jadual perobohan dan pembinaan.


Rep Dan Hunt - yang telah menolak untuk projek renovasi, berkata, "Kami menembak untuk mesyuarat pada 30 September pada waktu petang, menunggu [pengesahan] apabila kami meluluskan lokasi."


Menurut Rep Hunt, pembinaan taman permainan ini diluluskan untuk "sehingga setengah juta dolar," dan akan datang dari Rang Undang-Undang Bon Persekitaran, yang mana Rep dan Hunt Rep. Nick Collins disokong. Rang Undang-undang Bon Alam Sekitar adalah satu tindakan yang diluluskan pada 2018 yang menggalakkan penyesuaian perubahan iklim, perlindungan sumber alam dan alam semula jadi dan pelaburan dalam aset rekreasi dan peluang.


Sebaik sahaja lokasi, tarikh dan masa mesyuarat dimuktamadkan DCR akan menjemput pegawai awam, pegawai tempatan dan pihak berkepentingan untuk hadir.


Taman Paus John Paul II, yang terletak di sepanjang Sungai Neponset, adalah sebuah kawasan seluas 72 hektar yang menawarkan piknik, padang sukan, laluan dan banyak lagi. Ia dibuka pada tahun 2000 tentang apa yang pernah menjadi bekas tapak pelupusan dan teater pemanduan.

012