Daerah Rekreasi Bermula Pelan Perbelanjaan 10 Tahun

- Jun 21, 2019-

sumber oleh

https://www.houmatoday.com/news/20190620/recrecation-district-starts-on-10-year-spending-plan


Orang ramai menghadiri sesi perancangan untuk 10 tahun akan datang projek-projek di Daerah Rekreasi Terrebonne 2-3 minggu ini.

image

Lembaga itu memanggil mesyuarat khas Rabu malam untuk menghasilkan pelan perbelanjaan untuk kira-kira $ 600,000 yang tersedia setiap tahun untuk projek peningkatan modal, seperti membeli peralatan permainan taman baru atau memasang pavilion.


Walaupun pada masa-masa ahli-ahli orang awam dan lembaga menjadi kecewa kerana kekurangan wang dan konsensus umum, mesyuarat berakhir dengan catatan yang tinggi. Namun, terdapat banyak soalan yang masih belum dijawab.

Pelan perbelanjaan 10 tahun bertujuan untuk menjadi fleksibel. Tiada keputusan akhir atau tindakan rasmi yang diambil pada mesyuarat itu. Naib Pengerusi Lembaga Pengarah Chris Chaisson mengetuai perbincangan di setiap taman, membuka lantai untuk komen awam.

water park playground (20)

Bermula pada tahun 2020, berikut adalah beberapa pembaikan yang dibincangkan yang boleh dibuat lebih dari 10 tahun:

Broadmoor Park : Menambah struktur teduh untuk menutup peralatan bermain yang sedang dipasang bulan ini.

Southland Field : Memasang papan angka.

Kompleks Softball Westside Girls dan Kelly Street Park : Kemungkinan penjualan bahagian hadapan harta benda, termasuk dua bidang, menggantikan peralatan permainan taman Kelly Street, mungkin menghilangkan semua bidang softball dan membalikkan taman kembali ke taman permainan penuh dan ruang hijau untuk kegunaan kejiranan.

Summerfield Park : Papan tanda baru, peralatan latihan luaran dan berjalan kaki.

Rozand Park : Kemungkinan kawasan kawasan golf cakera baru.

Skate Park : Pencahayaan, dibayar melalui daerah pencahayaan paroki; geran pimpin paroki untuk membina jalan basikal dari Pusat Sivik ke taman sukan.

Westgate : Meningkatkan tempat letak kereta; mungkin padang bola sepak atau permainan rekreasi lain.

Southdown / Cottage Drive : Taman permainan dengan kawasan berlorek atau pavilion.

Perkembangan ini dan lain-lain boleh bergantung kepada hubungan dan perbincangan daerah dengan Daerah Sekolah Paroki Terrebonne.

water park playground (2)

Beberapa laman rekreasi terletak di harta Lembaga Sekolah, sementara daerah rekreasi atau paroki sebenarnya memiliki kemudahan itu. Lembaga Sekolah biasanya tidak dibenarkan melabur wang dalam harta yang tidak dimilikinya.

Salah satu ketidakpastian terbesar yang berpusat di Lisa Park Gym. Gim ini banyak digunakan, oleh sekolah dan untuk rekreasi awam. Tanah itu, termasuk ruang hijau, dimiliki oleh Lembaga Sekolah.

Ahli Lembaga Robbie Liner menganggarkan kos $ 750,000 untuk mengubahsuai kemudahan penuaan.

Saat ini gim hanya di daerah. Gymnasium mega yang dirancang untuk Bayou Country Sports Park dijangka menelan belanja lebih dari $ 4 juta, tanpa pelan pembiayaan lagi.

Ahli Majlis Paroki Christa Duplantis-Prather menyampaikan rancangan impiannya untuk taman komuniti di kawasan Lisa Park. Tanah yang dilihatnya masih dalam tangan peribadi, tetapi pemiliknya mungkin bersedia untuk menjualnya, katanya.

Elephant slide (2)

Rancangannya termasuk membuat taman berpagar, adaptif, cacat dengan taman anjing, berjalan kaki, taman bermain, kawasan bola tampar pasir, kolam penahanan dengan dermaga memancing, jalur pantai, dan amfiteater serta taman komuniti.

"Kita perlu mempunyai visi. Kita perlu melakukan lebih banyak taman komuniti, "katanya.

Ahli majlis menegaskan bahawa dia tidak mahu daerah rekreasi terpaksa membayarnya. Dia akan mencari geran di luar, tajaan dan dolar paroki.

Sesetengah orang awam mengkritik idea itu, bukan kerana kebaikan taman tetapi kerana ia tidak dapat dicapai dengan pendapatan semasa.


Antara rencana Duplantis-Prather, kos yang menonjol untuk memperbaiki gym dan penglibatan daerah sekolah, lembaga memutuskan untuk meninjau kembali isu itu setelah bertemu dengan penguasa sekolah Terrebonne.

Ketidakpastian juga terlekat ke atas rancangan daerah untuk gelanggang tenis. Paroki menyewa Kelab Renaissance Kesihatan dan Racquet lama di Houma, yang digunakan untuk amalan dan acara sekolah tinggi dan dewasa. Pajakan itu akan tamat pada tahun 2021 dengan dua, pilihan pembaharuan satu tahun.

Ahli-ahli masyarakat tenis berkata mereka bimbang apabila pajakan itu berakhir, mahkamah di Bayou Country Sports Park akan tetap belum selesai dan tidak akan ada kemudahan yang tersisa di paroki yang cukup besar untuk menjadi tuan rumah kejohanan.


Mahkamah di taman sukan dijangka membelanjakan $ 1.6 juta. Di bawah projek pendapatan semasa, lembaga itu berkata ia tidak mempunyai wang untuk membina mahkamah.

Daerah itu mungkin mempunyai pendapatan tambahan $ 5 juta dalam tempoh beberapa tahun akan datang, termasuk wang pembinaan negeri $ 1.9 juta dan satu lagi $ 3 juta hingga $ 4 juta daripada penjualan Kompleks Softball Westside Girls, ahli lembaga pengarah Mike Bergeron.

Wang baru itu boleh digunakan untuk membayar projek-projek yang lebih besar dan tidak pasti ini. Tetapi penjualan boleh menghadapi cabaran lagi; sebahagian daripada pendirian konsesi mungkin melebihi garis harta.

Semasa beberapa perbincangan bermula mengenai nasib taman sukan dan bagaimana untuk menyelesaikannya, peguam paroki, Jules Hebert, akhirnya memberitahu lembaga itu untuk menamatkan perbincangan kerana ia tidak disenaraikan dalam agenda.


Ahli-ahli lembaga yang hadir berkata tiada rancangan kewangan yang dipersetujui untuk menyelesaikan taman selepas fasa semasa ini. Walau bagaimanapun, sebaik sahaja projek-projek semasa - menamatkan bidang softball, membuat bidang besbol boleh digunakan dan menyelesaikan fasa pertama kawasan penggunaan hari keluarga - dilakukan, taman itu akan dibuka kepada umum, kata Bergeron.

Walau bagaimanapun, Bergeron berkata dia tidak selesa melakukan sebarang wang rekreasi untuk taman itu. Beberapa ahli lembaga itu berkata mereka mungkin bersedia mendekati paroki pada ketika itu untuk mengambil alih taman itu. Majlis baru-baru ini membahas meningkatkan cukai hotel / motel untuk menjana pendapatan tambahan.

image