Splash Pad Is Fun New Feature

- Jul 30, 2019-

sumber oleh: https: //www.dailystandard.com/archive/2019-07-29/stories/38352/splash-pad-is-fun-new-featureCELINA - "Mari pesta!" Kathy Sharkey mengisytiharkan pada Ahad petang selepas memotong reben untuk secara rasmi membuka peralatan splash pad dan taman permainan baru di Bryson Park District di sepanjang Lake Shore Drive.
Sharkey dan cucunya berkumpul dalam satu lingkaran dan, berdasarkan kiraan tiga, menekan butang untuk mengaktifkan pad splash 2,827 kaki persegi, melepaskan aliran air dari penyiram dan penyembur.

"Ini untuk awak, Kakek Sharkey," kata mereka serentak.

彩虹圈1

Mereka kemudian bergegas melalui air dan kemudiannya disertai dengan gerombolan anak-anak lain dan Corgi bernama Arthur.
Pegawai bandaraya dan ahli-ahli keluarga Sharkey mengetuai pembukaan pusat perkembangan terbaru di daerah taman itu.
Sharkey, pemilik Ergo Desktop, mendermakan $ 200,000 jadi bandar itu boleh memasang pad percikan untuk menghormati suaminya yang terakhir, Daniel J. Sharkey.
"Salah satu perkara yang dikatakan oleh Kathy ialah, 'Dan mahu melakukan sesuatu untuk anak-anak,'" kata walikota Jeff Hazel pada majlis itu. "Itu bermakna bagi kami (dan) ... pad percikan menjadi idea terakhir."
Kathy Sharkey berkata dia gembira dengan bagaimana projek itu ternyata.

"Ia adalah sebulan selepas Dan berlalu, dan idea itu hanya muncul di kepalaku," katanya tentang sebab dia mahu pad percikan. "Saya hanya mahu melakukan sesuatu untuk cucu-cucu, suami saya adalah seorang datuk yang hebat, dia hanya menyayangi cucu-cucunya."

Dia juga menyatakan bahawa dia mahu sesuatu yang bebas untuk sesiapa sahaja yang mahu bermain dan menyejukkan diri.
Pad splash akan dibuka dari pukul 10 pagi hingga 9 malam setiap hari, kata Hazel. Sebaik sahaja butang disentuh, semburan air selama tiga minit. Ia adalah sistem pam-dan-pembuangan, yang bermaksud bahawa air itu mengalir keluar dan tidak diguna semula.
"Ini sebenarnya lebih ekonomik daripada cuba lakukan (sistem air dikitar semula)," kata Hazel. "Oleh itu, air tidak merunduk. Ia mengeluarkan air tawar supaya kita tidak mempunyai peluang untuk mendapatkan apa-apa masalah air."

Juga terbuka adalah peralatan permainan kanak-kanak baru, termasuk struktur permainan, panel mainan bebas dan kemudahan lain. Taman permainan ini meliputi lebih daripada 8,000 kaki persegi dan mempunyai permukaan getah di dalam tempat untuk perlindungan musim luruh, kata Hazel.

附图

Pengawas Dana Amanah Bryson, didirikan beberapa dekade yang lalu untuk memberi manfaat kepada anak-anak Celina, tahun lalu bersetuju untuk membayar peralatan permainan taman baru yang berharga sekitar $ 250,000.
Kathy Sharkey juga menyumbangkan $ 150,000 untuk membiayai pendaki labah-labah dan jambatan mendaki berhampiran peralatan permainan yang lain.
"Ini adalah kemudahan yang hebat di taman ini, membantu orang ramai di sini," kata Hazel. "Ia membolehkan anak-anak untuk melakukan perkara-perkara, jadi bukannya berada di elektronik mereka sepanjang masa, mereka sebenarnya boleh keluar dan bersenang-senang. Ia terbuka sepenuhnya kepada orang ramai, dan tidak ada bayaran."
Presiden Majlis Bandaraya Jason King berkata beliau menghargai visi keluarga Sharkey untuk komuniti dan jumlah kerja yang diperlukan untuk membuat kemudahan taman baru menjadi kenyataan.
"Ini sudah lama datang," kata Raja. "Kami gembira dapat melakukan ini, taman, taman permainan, pad percikan semuanya datang bersama-sama dengan amfiteater, ia sangat baik untuk komuniti."
Hazel berkata lebih banyak pembangunan taman berada di kaki langit.
Bandar ini sepatutnya menerima setengah juta dolar dalam pembiayaan persekutuan untuk membangunkan Bryson Park District, Jabatan Sumber Alam Ohio yang diumumkan awal tahun ini. Pembiayaan tersebut akan melalui Dana Pemuliharaan Tanah dan Air, sementara menunggu kelulusan akhir oleh Perkhidmatan Taman Negara, menurut ODNR.
Permohonan pemberian itu merupakan usaha kolaboratif di antara bandar, Grand Lake Rotary Club dan Celina Lions Club.
Hazel berkata pegawai bandaraya akan melancarkan pelan yang lebih pasti untuk membelanjakan dana ke atas persetujuan persekutuan, yang dijangkakan dalam beberapa bulan akan datang. Wang itu boleh pergi ke peralatan bermain taman, jeruji bola / gelanggang bola keranjang dan kemudahan lain.
Bandar ini perlu membuat pertandingan $ 500,000, yang mana para pegawai dapat bertemu melalui projek lain, termasuk kemudahan tandas yang dirancang untuk akhir tahun ini, jalan kecergasan dan kelab Celina Lions mencadangkan kemudahan open-air serbaguna sebanyak $ 400,000, 1,500 kaki persegi dengan rumah perlindungan , tandas dan kawasan dapur / konsesi untuk kegunaan sepanjang tahun.
"Impian saya selalu membiarkan orang tahu tentang salah satu rahsia terbaik di barat laut Ohio. Kami mempunyai komuniti yang indah," kata Hazel.
Daerah Bryson Park adalah tempat yang sempurna untuk orang-orang datang dan menikmati Grand Lake di pelbagai peringkat, Hazel menegaskan.
"Memancing terus berjalan di tasik. Ada banyak bot dan berlayar dan bermain ski," katanya. "Ini memberi orang sesuatu untuk mendekati tasik kerana kebanyakan harta di sekitar tasik itu dimiliki oleh rumah sendiri."

water park playground (19)