Pad Splash Dibuka Di Haller Park

- May 29, 2019-

sumber oleh https://www.northcountyoutlook.com/news/splash-pad-opens-at-haller-park/article_9c0ba3d6-8176-11e9-a8df-4f53ac5fb5db.html


Selepas bertahun-tahun pembiayaan, perancangan dan kerja, Pad percikan Arlington Haller Park kini dibuka untuk kanak-kanak bermain di.

Pegawai bandar mengadakan pembukaan besar untuk percikan pada 23 Mei dan mengumumkannya dibuka pada 24 Mei.

附图

Pad percikan adalah ciri taman dengan banyak ciri semburan air, tetapi tiada air berdiri, menjadikannya lebih selamat daripada kolam.

image

Lebih daripada $ 1 juta pembiayaan datang bersama untuk mewujudkan pad percikan Haller Park dari organisasi tempatan seperti Suku Stillaguamish dan Arlington Rotary, dengan bantuan daripada pemberian rekreasi negeri Washington juga.

"Ia kira-kira satu tahun yang lalu apabila kami mempunyai timbunan pasir yang besar dan kami bercakap tentang pecah tanah itu," kata Paul Ellis, pentadbir bandar Arlington dan ahli Rotary tempatan.

Arlington Rotary telah berusaha untuk memperbaiki Haller Park selama sedekad yang lalu.

"Lima tahun lalu, taman ini kurang digunakan dan orang berasa tidak selamat berada di sini. Ia hanya tidak berpotensi sepenuhnya, "kata Ellis.

Rotary membantu memasang peralatan bermain dan tandas baru untuk "menggantikan yang lama, jika anda ingat, dibina pada tahun 60-an dan tidak begitu bagus," katanya.

image

Projek-projek tersebut membantu membawa lebih ramai orang ke taman, namun pad percikan selalu dibayangkan sebagai salah satu langkah terakhir untuk memperbaiki kawasan tersebut.

Ibu bapa Delana Hadaway berkata bahawa dia menanti-nantikan pad percikan.

"Saya fikir ia sangat keren. Ia satu perkara yang baik untuk kanak-kanak dan saya tahu anak saya benar-benar akan menyukainya, "katanya.

Banyak kumpulan berkumpul untuk meletakkan pad splash bersama-sama.

"Ini adalah projek komuniti. Ia adalah Rotary dan banyak orang yang memainkan peranan dalam hal ini. Komuniti mengambil taman ini kembali, "kata Ellis.

Puak Stillaguamish sendiri menyumbangkan $ 550,000 kepada projek pad percikan.

"Sungai itu memberi kita kehidupan, itu cara hidup kita, tetapi ia juga tidak dapat diterima. Setiap tahun kita mendengar tragedi atau hampir tragedi yang berlaku di sungai, "kata Shawn Yanity, pengerusi Suku Stillaguamish.

"Oleh itu, adalah benar-benar rahmat bahawa keluarga mempunyai tempat untuk berkumpul dan anak-anak kecil mempunyai ruang yang baik dan selamat untuk keluar di bawah sinar matahari dan basah," katanya.

657

Yanity berkata kawasan Taman Haller telah digunakan sebagai tempat perhimpunan untuk suku asli tempatan, terutama sebelum perjalanan kanu, jadi dia gembira kerana taman ini menjadi ruang komuniti lagi.

"Kawasan ini di sini sangat sesuai untuk dijadikan sebagai taman, kerana ia adalah salah satu tapak perhimpunan tertua kami," katanya.

Majlis Tribunal Stillaguamish "sangat teruja" untuk menjadi sebahagian daripada projek itu, kata Yanity.

"Apabila bandar datang untuk bercakap dengan kami tentang melakukan perkara bersama, kami tidak melihatnya sebagai kota yang datang untuk mencari geran atau meminta wang, kami melihatnya sebagai hanya perkongsian. Ini semua rumah kita, "katanya.

Sebagai tambahan kepada sumbangan Tribe, pad percikan dibawa ke Haller Park dengan setengah juta lagi dari geran negara Washington dan lebih dari $ 100,000 dari Arlington Rotary Club.

"Pad tidak akan dibuka hari ini tanpa usaha dan usaha penggalangan dana kelab. Mereka juga meletakkan ekuiti peluh ke dalamnya kerana mereka meletakkan sod hanya dua minggu lalu, "kata Arlington Mayor Barb Tolbert.

Kakitangan bandaraya dan sukarelawan dari Arlington Parks, Suruhanjaya Rekreasi dan Kesenian juga membantu merancang pad percikan di taman.

"Ini adalah orang-orang yang mempunyai visi untuk memasukkan pad percikan di Rancangan Induk Taman Bandaraya," kata Tolbert.

Sebaik sahaja projek itu bermula, kakitangan bandaraya "gembira dapat bekerja dengan masyarakat" katanya.

Pad percikan Park Haller dibuka secara rasmi kepada orang ramai pada 24 Mei dan akan dibuka dari pukul 11 pagi hingga 6 petang setiap hari.

Pelan semasa adalah untuk pad percikan untuk dibuka sehingga hujung minggu Hari Buruh. Kanak-kanak di bawah umur 13 tahun mesti diselia dan pad percikan tidak boleh dikhaskan.

64440-11434113