Stockton Memohon Untuk Geran Negeri Untuk Mengubahsuaikan Taman Bandaraya

- Jun 24, 2019-

sumber oleh https://fox40.com/2019/06/22/stockton-to-apply-for-state-grant-to-renovate-city-parks/STOCKTON - Sekarang, Anderson Park di North Stockton terkenal dengan taman skate dan tidak banyak lagi.

Terdapat satu ayunan sahaja, dan peralatan permainan lain tidak ada; apa yang tinggal lama dan ketinggalan zaman. Brendan Conradi berkata dia berjalan di taman setiap hari.

"Saya tinggal di sini sejak saya berumur lima tahun dan saya selalu bermain di sini sepanjang masa," katanya.

Dia mengatakan bahawa ia sangat memerlukan perubahan sehingga anak-anak dapat menikmati taman seperti yang pernah dilakukannya.

"Platform kayu sangat tua. Slaid adalah logam dan boleh menjadi sangat panas di musim panas sehingga lebih baik bagi anak-anak untuk meluncur ke bawah sesuatu yang tidak membakar mereka, "kata Conradi.

Bandar sedang dalam proses memohon geran negara yang akan memberi mereka sehingga $ 8 juta untuk mengubahsuai taman yang boleh termasuk taman permainan baru, struktur teduh dan juga peralatan taman permainan untuk kanak-kanak keperluan khas.

"Apa yang kita mahu lakukan hanyalah melibatkan penduduk dan membawa orang ke taman. Aktifkan taman itu, "kata Pengurus Projek Seksyen Taman Stockton, Susan Christy.

12401

Bandar ini mengatakan mereka mencari maklum balas daripada orang ramai tentang apa lagi yang harus dimasukkan di taman itu.

"Bahagian yang sangat menarik adalah penduduk kejiranan dapat memilih apa yang mereka mahu di taman mereka," kata Christy.

FOX40 meminta bandar raya itu jika ia berbaloi untuk membuat semula satu taman apabila bandar hampir tidak mampu untuk mengekalkan mereka yang sudah ada.

"Kerana wang itu ada dan ia akan memalukan untuk tidak menggunakannya," balas Christy.

Bandar mengatakan mereka akan menyimpan kos penyelenggaraan dalam pemikiran ketika memutuskan apa yang perlu disertakan dalam reka bentuk semula taman.

"Kami tidak memberikan tahap perkhidmatan seperti yang kita mahu pada masa ini dengan pokok-pokok dan taman-taman," jelas Christy. "Malangnya, hanya kerana anggaran yang terhad tidak ada wang yang cukup untuk segala-galanya di Stockton. Tetapi menggantikan taman permainan dengan taman permainan tidak semestinya menyebabkan kos penyelenggaraan anda. "

Bandar ini perlu menghidupkan permohonan geran mereka pada bulan Ogos dan harus tahu menjelang akhir tahun jika mereka akan mendapatkan wang itu.

Jika mereka dianugerahkan wang tersebut, pengubahsuaian Anderson Park dijangka siap pada tahun 2021.

Anderson Park adalah salah satu dari tiga taman bandar Stockton memohon geran untuk diubah suai. Dua lagi adalah Columbus Park dan McKinley Park.

14801