Apa Alat Main Kanak-kanak Harus Ada

- Jan 21, 2019-

1. Biarkan anak anda mengekalkan minat yang berkekalan

Peralatan permainan kanak-kanak yang baik akan membolehkan kanak-kanak bermain berulang kali, berfikir pada sudut yang berbeza, dan tidak bosan bermain untuk masa yang lama. Kanak-kanak penuh dengan keingintahuan, dan mereka sering menggunakan cara-cara baru untuk bermain dengan mainan.

2, kanak-kanak boleh berada dalam kedudukan yang dominan

Kanak-kanak belajar dari operasi aktif. Sekiranya kanak-kanak boleh mendapat kemenangan daripada bermain, mereka akan mendapat kejayaan, dan sebagai hasilnya, mereka akan gembira menjadi orang yang berani untuk meneruskan peperangan.

3. Direka untuk kanak-kanak yang berumur berbeza

Peralatan hiburan harus berbeza kerana umur dan bakat kanak-kanak. Peralatan hiburan yang kanak-kanak suka bermain adalah mereka boleh melakukannya sendiri, dan peralatan yang terlalu sukar akan membuat kanak-kanak berasa kecewa, terlalu mudah dan membuat mereka merasa bosan.

4, boleh merangsang deria

Peralatan bermain yang baik boleh memberikan rangsangan deria yang tepat, seperti: bunyi khas, sentuhan yang berbeza, warna terang, dan beberapa bentuk yang tercinta, yang boleh digunakan untuk merangsang penglihatan, pendengaran, bau, sentuhan dan sebagainya. Kanak-kanak juga boleh mempelajari konsep asas objek melalui mainan: saiz, berat, warna, keseimbangan, dan sebagainya. Sekiranya kanak-kanak itu dapat bersentuhan dengan kualiti mainan, anak itu secara semulajadi menanam nilai-nilai estetika, yang juga merupakan pendidikan estetik.

5, keamanan dijamin

Peralatan permainan kanak-kanak harus tidak toksik dan tidak boleh mempunyai tepi tajam. Gabungan bahagian-bahagiannya harus sangat kuat agar tidak melonggarkan dan membentuk pengingesan anak. Di samping itu, anda mesti memberi perhatian sama ada mainan boleh mengandungi komponen kimia yang berbahaya, dan tidak boleh menggunakan bahan mudah terbakar. Kanak-kanak pada bayi atau kanak-kanak harus dilindungi dari mainan dengan tali panjang dan bahagian kecil. Ibu bapa perlu sedar sama ada kaedah kanak-kanak menggunakan mainan boleh membuat risiko.

6, dibuat dengan baik

Peralatan bermain kanak-kanak yang baik diperbuat daripada bahan yang baik, supaya mainan mempunyai nilai yang tinggi. Sekiranya mainan itu dipecahkan dengan cepat, kanak-kanak itu akan menjadi sangat terdesak, dan hati yang baru sahaja memancing permainan dan eksplorasi cepat dipadamkan.